Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Διαλειμματική νηστεία: τύποι και οφέλη

Διαλειμματική νηστεία: τύποι και οφέλη
Η διαλειμματική νηστεία είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις παγκοσμίως που αν ταιριάζει στην καθημερινότητά και τις συνήθειές σας μπορεί να αποφέρει οφέλη στην απώλεια βάρους και λίπους, αλλά και στην υγεία σας.


Διαλειμματική νηστεία είναι η αποχή ή η περιορισμένη κατανάλωση τροφής για ορισμένες ώρες έως και μέρες. Είναι, δηλαδή ένα διατροφικό μοτίβο που έχει αρκετές ώρες αφαγίας και συγκεκριμένες ώρες σίτισης.


Τύποι διαλειμματικής νηστείας:

Διαλειμματική νηστεία 16:8


Καθημερινά 16 ώρες αφαγίας και 8 ώρες σίτισης.

Θεωρείται το λιγότερο περιοριστικό και το πιο ευέλικτο πρόγραμμα διατροφής, καθώς συμβαδίζει εύκολα με τους περισσότερους τρόπους ζωής.


Οι περισσότεροι επιλέγουν να τρώνε από τις 12μ.μ μέχρι τις 8 μ.μ. Με αυτό τον τρόπο νηστεύουν μόνο τη νύχτα και παραλείπουν το πρωινό. Άλλοι επιλέγουν να τρώνε από τις 9 π.μ μέχρι τις 5 μ.μ ώστε να μπορούν να καταναλώσουν ένα καλό πρωινό και μεσημεριανό.


Διαλειμματική νηστεία 5:2


Η μέθοδος αυτή περιέχει φαγητό χωρίς περιορισμό τις 5 μέρες της εβδομάδας και 2 μέρες πλήρη αποχή ή κατανάλωση 500 θερμίδων για τις γυναίκες και 600 για τους άντρες.


Την περίοδο της νηστείας καταναλώνετε άφθονο νερό, ροφήματα και καφέ χωρίς γάλα και ζάχαρη.


Οφέλη διαλειμματικής νηστείας:

→ Απώλεια βάρους.

→ Έλεγχος σακχάρου. Έχει αποδειχθεί ότι η διαλειμματική νηστεία ρίχνει τα επίπεδα ινσουλίνης και σακχάρου στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ.

→ Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης και καρδιαγγειακών νοσημάτων.


Η διαλειμματική νηστεία πρέπει να αποφεύγεται από:

→ Έγκυες και θηλάζουσες

→ Γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την έμμηνο ρύση

→ Γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες

→ Άτομα που πάσχουν από διατροφική διαταραχή

→ Άτομα με χαμηλό σωματικό βάρος

→ Άτομα με ορμονικές διαταραχές


Το άρθρο αυτό σχετικά με τη διαλειμματική νηστεία είναι γραμμένο για την παροχή γενικών πληροφοριών και δεν προορίζεται ως σύσταση ή έγκριση της διαλειμματικής νηστείας. Καθένας θα πρέπει να δει και να συμβουλευτεί ένα γιατρό πριν προβεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής ακόμα και αν δεν έχει γνωστά προβλήματα υγείας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.
Εγγραφείτε στο newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του tealbox.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο [email protected]. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Γιατί να διαλέξεις το Tealbox

Free Shipping
Δωρεάν Αποστολή για αγορές άνω των 39€
Easy Payments
Δυνατότητα πληρωμής με 5 διαφορετικούς τρόπους.
Delivery Methods
Αποστολή παραγγελίας με 3 διαφορετικούς τρόπους
Track your order
Δείτε εδώ την εξέλιξη της παραγγελίας σας.